test

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics» παρουσία του Προέδρου της ΕΟΕ και της Υφυπουργού Παιδείας

Για 13η χρονιά ξεκίνησε στο Παναθηναϊκό Στάδιο το πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics» με τη συμμετοχή μαθητών από Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας.

Η επίσημη έναρξη για την περίοδο 2023/24 έγινε με την επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνας-Μαρίας Μιχαηλίδου, με τη συνοδεία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλους της ΔΟΕ Σπύρου Καπράλου, που είδαν από κοντά τη διεξαγωγή του προγράμματος, μίλησαν στα παιδιά και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάει πάλι αυτό το πρόγραμμα με την παρουσία της Υφυπουργού. Μέχρι τώρα έχουν έρθει πάνω από 250.000 μαθητές και μαθήτριες από περισσότερα από 3000 δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας. Η συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο Παιδείας είναι εξαιρετική και συγκεκριμένα με την κα Μιχαηλίδου η οποία αγκάλιασε αυτό το πρόγραμμα από τη στιγμή που της το παρουσιάσαμε. Νομίζω ότι το χαμόγελο των παιδιών και η χαρά των εκπαιδευτικών είναι το καλύτερο επιστέγασμα για αυτή την προσπάθεια», είπε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση της για την συνεργασία του Υπουργείου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα: «Είχα την ευκαιρία μαζί με τον Πρόεδρο Σπύρο Καπράλο να γνωρίσω από κοντά το πρόγραμμα και να δω τη χαρά των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτό. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στους συντελεστές του, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που συνεισφέρουν σε αυτό και προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον αθλητισμό, σε έναν τόσο μοναδικό χώρο όπως είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο. Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα στηρίζει πάντα τόσο όμορφες και ξεχωριστές ενέργειες».

Mαζί με την Υφυπουργό ήταν ο Διευθυντής της Παρασκευάς Γιαλούρης, ενώ το συντονισμό του προγράμματος εκ μέρους ΕΟΕ και ΕΘΝΟΑ έχει η Ντενίζ Παναγοπούλου. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου, το μπάσκετ και το βόλεϊ από τους Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές, να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να ενημερωθούν για την ιστορία του μαγευτικού Παναθηναϊκού Σταδίου.

Κατά την επίσκεψη της κας Μιχαηλίδου, στο πρόγραμμα συμμετείχε το 7ο  Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου με τους Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές Γιώργο Χαλκίδη (χάντμπολ),  Νίκο Πασσιά (χάντμπολ), Ιωάννα Μπούζιου (σόφτμπολ), Άννα Χαραλαμπίδη (υδατοσφαίριση), Χριστίνα Καλτσά (ρυθμική γυμναστική), Χριστίνα Ζαχαριάδου (αντισφαίριση), Σοφία Σημαντήρη (βόλεϊ), Δημοσθένη Μαρίφογλου (στίβος) και Παναγιώτη Παπανικολάου (τζούντο) να μυούν τα παιδιά στον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’ Athletics», έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2010 , σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΑΣΑΕΔ, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και  τον ΣΕΓΑΣ και διεξάγεται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Είναι δωρεάν και απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και θα διεξάγεται καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., από Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές. Θα είναι διάρκειας 2 περίπου ωρών με δυνατότητα επίσκεψης 9:00 – 11:00 ή 11:00 – 13:00. Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή των μαθητών, με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Άναψε η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων Gangwon 2024

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο άναψε από τις αχτίδες του ήλιου, η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων Gangwon 2024 που θα γίνουν στην κορεατική…

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος αποχαιρέτησε την Team Hellas για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες της ομάδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν στην Κρακοβία από τις 21…

Διαβάστε περισσότερα

Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι τοποθετήθηκαν ξανά στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι κοσμούν ξανά, μετά από 12 χρόνια, το πιο ιστορικό Στάδιο της Ελλάδας, το Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι Κύκλοι,…

Διαβάστε περισσότερα

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο οι Σύνεδροι του Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους

Η επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο έκανε ξεχωριστή τη 2η ημέρα του Παγκοσμίου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής…

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετείχε στην παγκόσμια σκυταλοδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Η 14η Μαρτίου 2023 είναι ημερομηνία ορόσημο μιας και σηματοδοτεί τις 500 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων…

Διαβάστε περισσότερα
backtotop