test

Μαθητές, Σπουδαστές, Φοιτητές

Οι μαθητές που επισκέπτονται το Στάδιο μπορούν να ξεναγηθούν κάνοντας χρήση του συστήματος αυτόματης ξενάγησης με την καταβολή 5 ευρώ ανά άτομο.

  • Οι μαθητές των ελληνικών σχολείων, μπορούν να περιηγηθούν στο χώρο του Σταδίου με τη συνοδεία των καθηγητών τους με δωρεάν είσοδο.
  • Για τους μαθητές/ φοιτητές σχολείων και πανεπιστημίων του εξωτερικού, με την αγορά εισιτηρίων 5 ευρώ (μειωμένο) μπορεί να οργανωθεί σε συνδυασμό με την ξενάγησή τους η διεξαγωγή ενός αθλητικού αγωνίσματος και το τελετουργικό απονομής και φωτογράφισης στο Στάδιο.
  • Για την έκδοση φοιτητικών εισιτηρίων, απαιτείται η επίδειξη θεωρημένης φοιτητικής ταυτότητας.

Για τις προγραμματισμένες επισκέψεις μαθητών στο Στάδιο, προτείνονται οι παρακάτω επιλογές:

  • Περιήγηση στο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου με τη συνοδεία των καθηγητών τους με δωρεάν είσοδο.
  • Ξενάγηση στο χώρο του Σταδίου με χρήση του συστήματος αυτόματης ξενάγησης με την καταβολή 5 ευρώ ανά άτομο.
  • Συμμετοχή στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό, επιμορφωτικό και αθλητικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, με τίτλο «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics».
  • Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» προσφέρεται δωρεάν και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (clickable το Υπουργείο https://www.minedu.gov.gr/)και με τη στήριξη του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου (clickable https://pacf.gr/)

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σχετικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους, αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το πρόγραμμα Kids’ Athletics.

Ο επιμορφωτικός ρόλος του προγράμματος, ολοκληρώνεται με την παροχή στους μαθητές/τριες αυτόματης ξενάγησης στο Στάδιο και γνωριμία με τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού μέσα από ένα βιωματικά οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να καταστήσει δημοφιλή τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το “Team event for children” (Oμαδικό παιχνίδι για παιδιά). Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες των 7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών.

  • Αγωνίσματα δρόμου
  • Ρίψεις
  • Άλματα

Στο τέλος του προγράμματος προσφέρονται αναμνηστικά διπλώματα ως επιβράβευση για την προσπάθεια και τη συμμετοχή όλων των παιδιών.

Διεξαγωγή προγράμματος

Το πρόγραμμα διεξάγεται καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., από έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και είναι διάρκειας 2 περίπου ωρών (δυνατότητα επίσκεψης 09:00 – 11:00 ή 11:00 – 13:00).

Το πρόγραμμα απευθύνεται στα Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας.

Κανόνες

Τα παιδιά οφείλουν να προσέρχονται στο χώρο με κατάλληλη αθλητική ενδυμασία και αθλητικά παπούτσια. Θεωρείται απαραίτητο οι μαθητές να έχουν καταθέσει στο σχολείο που ανήκουν, το «δελτίο υγείας μαθητή», που προβλέπεται από το νόμο, για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και σε κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων.

Τα σχολεία αφού προγραμματίσουν την επίσκεψή τους και γίνει η κράτηση της ημερομηνίας της επίσκεψής τους στο Στάδιο, θα πρέπει να αποστείλουν με email info@panathenaicstadium.gr την ονομαστική λίστα των μαθητών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καθώς και τα ονόματα των συνοδών τους δέκα (10) ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους νερό και καπέλο για τον ήλιο και να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται η κατανάλωση αναψυκτικών τροφίμων και τσίχλας εντός του Σταδίου.

Στο χώρο του Σταδίου παρευρίσκεται γιατρός για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε πιθανού έκτακτου περιστατικού.

Ακύρωση επίσκεψης

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ακυρώσετε ή να αναβάλλετε την επίσκεψη σας, παρακαλείσθε να επικοινωνείτε άμεσα με τη γραμματεία του Σταδίου το συντομότερο δυνατόν, ώστε ο χώρος να διατεθεί σε άλλο σχολείο.

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, παρακαλείσθε, επίσης να επικοινωνείτε πρωτίστως με τη γραμματεία του Σταδίου. Σε περίπτωση που η επίσκεψή σας αναβληθεί,  μπορείτε εκ νέου να επικοινωνήσετε για τον επαναπρογραμματισμό της.

Για κρατήσεις επισκέψεων

Τηλέφωνα
210 6878912
210 7522985 – 6

Υπεύθυνες κρατήσεων
Παναγοπούλου Ντενίζ
Σαμπατακάκη Παναγιώτα

backtotop